محل تبلیغات شما

طرح اشتغال زایی،فروش طرح توجیهی،راه اندازی طرح پرورش گل محمدی09198000513

شرایط خاک و تأثیر آن بر رشد گل محمدی09198000513

رشد گیاهان تابعی از شرایط فیزیکی و شیمیایی خاک بوده و انتخاب خاک مناسب تضمین‌کننده عملکرد بهینه است. مناسب‌ترین خاک برای کشت و کار گل محمدی خاک لومی عمیق و دارای پ هاش بین ۶ تا ۵/۷ است

خاک های اسیدی باعث کاهش رشد و درنتیجه کاهش عملکرد گل محمدی می‌گردد. از طرفی در سال ۲۰۰۳ بریچت گزارش کرد که گل‌سرخیان به‌صورت کلی به شرایط آهکی خاک نیز حساس هستند و در این‌گونه خاک‌ها نیز نباید کشت شوند.

از کشت گل محمدی در خاک آهکی به‌خصوص هنگامی‌که شرایط آب نیز قلیایی باشد باید خودداری نمود . گل محمدی شرایط غرقاب را نمی‌پسندد و نباید در خاک‌های رسی کشت شود اما در مناطقی که میزان بارندگی بسیار پایین است خاک شنی نیز نامناسب بوده و باید از ترکیب مناسب خاک که توانایی حفظ آب را دارد استفاده نمود. درخاک‌های سنگین بیماری‌های ریشه توسعه یافته و مشکل کمبود مواد غذایی پیش خواهد آمد .

از موارد بسیار مهم در بحث کیفیت خاک می‌توان به شوری اشاره کرد. هرچند در مورد میزان مقاومت گل محمدی به شوری خاک مطالعات زیادی انجام نگرفته است اما به نظر می‌رسد این گیاه میزان شوری تا پنج دسی زیمنس بر متر را تحمل کند [نیکبخت و کافی به نقل از (دوازده امامی، ۱۳۸۲)]. علاوه بر موارد گفته شده میزان عناصر سنگین موجود در خاک مانند سرب، کادمیوم و امثال آن‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. مثلاً با افزودن کودهای فسفری مقداری کادمیوم نیز به‌طور ناخواسته و به‌صورت ناخالصی موجود در این کودها به خاک افزوده می‌گردد. در اینجا ذکر این نکته ضروری است که فات سنگین در اسانس تولیدی دیده نشده اما این عناصر باعث کاهش رشد گیاه می‌شوند. از طرفی چنانچه هدف استفاده خوراکی از گلبرگ‌های گل محمدی باشد به ‌هیچ‌وجه نباید در این‌گونه خاک‌ها کشت شوند.

دستورالعمل کشت دیم گل محمدی:

 مقدمه

  گل محمدی از قدیم الایام به علت خواص متعدد، محبوب همگان بوده و از نوع گلهای عرفانی محسوب می شود. ایرانیان نخستین کسانی هستند که از گذشته های دیرین به ویژگیهای خوراکی و درمانی گل محمدی پی برده اند.صدها سال است که گل سرخ، گل محبوب و دوست داشتنی انسانها بوده و هیچ گلی به اندازه گل محمدی در سروده های سرایندگان ستایش نشده است. فرآورده های این گیاه شامل گلاب، اسانس، گلبرگ و غنچه خشک می باشد. گلاب از گذشته تا کنون در مراسم مذهبی، انواع شیرینی جات سنتی، شستشوی اماکن مقدس وبعلت اثرات آرامش بخش و نشاط آور در مراسم تدفین در بین فرهنگ ایرانیان جایگاه ویژه ای داشته است.

     ایران از دیرینه ترین کشورهای تولید کننده و فرآوری گلاب در جهان به شمار می رود و گزارش ابن خلدون حاکی بر این است که در قرن 8 و9 میلادی گلاب (Rose water) یکی از اقلام مهم تجاری بوده که به هند و چین صادر می شده است. در آن زمان ، کانون اصلی این گیاه در سرزمین فارس که مرکز شعر و فرهنگ و ادب مشرق زمین بوده است قرار داشته و بیشترین کارگاههای تولید گلاب درمیمند و فیروز آباد فارس بر پا بوده است. تاخت و تاز مغولان همراه با نابودی همه چیز این صنعت را نیز دچار رکود نمود ولیکن مجدداً رونق یافت. هم اکنون نیز  این استان با سطح زیر کشت4309 هکتار بیشترین سطح زیر کشت را به خود اختصاص داده است که بیشتر کشت به صورت دیم انجام می شود.

   در حال حاضر نیز  ایران از بزرگ ترین تولید کنندگان گلاب دنیا می باشدوکارخانه های زیادی در استانهای عمده تولید مستقر می باشند کشورهای حوزه خلیج فارس از خریداران عمده گلاب ایران می باشند . اسانس این گیاه که از باارزشترین اسانس های گیاهی محسوب می شود و دارای ارزش افزوده بالایی می باشد نیز هر ساله به کشورهای اروپایی در سطح محدودتری در بازارهای جهانی عرضه می گردد .

تاریخچه گل محمدی   Rosa damascena Mill.

            فسیل های بجا مانده از دوره الیگاسه، از کلرادو در کشور آمریکا نشان می دهد که منشأ رزها مربوط به 35 میلیون سال پیش بوده است. در بوند هشن ( دایره المعارف زردتشتیها) از گل محمدی ونسترن به تکریم یاد شده و ابو منصور در قرن دهم میلادی، ضمن تعریف خواص داروئی گل محمدی ، خاطر نشان نموده است که بهترین گلها، گل سرخ ایرانی است Weiss, E. A. (1997)).  

     در موزه بریتانیا رزها و گلاب را بطور جداگانه به معرض نمایش گذاشته اند. در بین قبایل مادها و پارس ها، گل محمدی یک سمبل مذهبی داشت و در بین فرقه های دراویش شکل رز نشاندهنده کمال بود. گل محمدی و مشتقات آن در یونان و روم قدیم مصرف گسترده ای داشت.

(Weiss, E. A. 1997).   طبق اسناد بین المللی مبداء تولید گلاب (Rose Water) ایران و مبداء تولید اسانس (Rose oil) و عصاره گلبرگ های تازه( Extract )، یونان ذکر شده است

طبق گفته بعضی منابع در  قرن 9 ، روزانه 30000 بطری از میمند فارس ایران به بغداد بین سالهای قبل از 817- 810  حمل می شد.صادرات  گلاب همچنین از طریق جاده ابریشم به چین انجام می شده است.

خصوصیات گیاهشناسی

     ارقام تجاری R. damascena    بوته های دائمی با قدرت شاخه زایی زیاد، پر خار و با گلهای بسیار معطر بزرگ و رزت هستند. اگر چه قسمت های  مختلف گیاه معطر می باشند ولی از گلها، گلاب گیری و اسانس گیری انجام می شود. گیاهان بالغ دارای ریشه های وسیع و خوب توسعه یافته هستند و سرعت رشد و گسترش ریشه به نوع خاک و عمق کشت بستگی زیادی دارد .

     برگ ها مرکب، متناوب و دارای 7-5 برگچه میباشند. دمبرگ ها با کرکهای قهوه ای متمایل به قرمز پوشانده شده اند.رویه برگ ها سبز تیره و سطح زیرین برگ ها سبز روشن می باشد.طول دوره زندگی برگ ها بین 4-1 ماه میباشد. برگ ها در ابتدا تا انتهای فصل رشد تشکیل شده و کوتاهترین طول دوره زندگی را دارند.

گل آذین د یهیم بوده و از 3 تا 9 گل متفاوت می باشد. در اکثر مواقع تعداد گلهای تشکیل شده بستگی به فصل داشته ولیکن در اصل مرتبط با کولتیوار می باشد.

نیازهای اکولوژیک    

از شاخص ترین صفاتی که در گل محمدی می توان ذکر کرد بقاء و سازگاری این گیاه به خشکی است. گواه این مسئله گلستانهای مختلف در مناطق کاشان، فارس،کرمان که در طول سال فقط 2 تا 3 بار و بعضاً مناطقی که اصلاً آبیاری انجام نمی شود. و به تجربه ثابت شده در مناطقی که بارندگی از 250 میلی متر بیشتر باشد کشت دیم آن امکان پذیر است .گرچه به طور مسلم کاهش عملکرد اقتصادی در آن مشاهده می شود.

این گیاه در هر ارتفاعی قابل کشت بوده و لیکن در مناطق گرمسیری در ارتفاعات بالاتر  گلها  دارای کیفیت اسانس بالاتری  می باشند  که ناشی از  رفع نیاز سرمایی گیاه می باشد.

حدود سازگاری به شوری خاک، درEC 5 دسی متر هم مشاهده شده که گیاه رشد کرده و تولید گل دارد. همچنین در مناطق سردسیر کشور بطور مثال بردسیر و روستای گنبرف اسکو که بارش سنگین برف ودمای هوا گاه تا منهای بیست درجه سانتیگراد  می رسد، این گیاه بخوبی رشد می کند که بعلت وجود ارقام مقاوم به سرما در این مناطق می باشد

  • ·        مصارف گل محمدی

-    فرآورده های این گیاه شامل: گلاب،اسانس،کانکریت(concrete )،ابسولوت((absolute[1] و غنچه خشک می باشد. مصرف گلاب بیشتر در ایران و کشورهای همجوار بوده و از اسانس این محصول بطور گسترده به کشورهای اروپایی، آمریکا و کانادا صادر می شود که موارد استفاده و  مصارف عمده اسانس به شرح ذیل است:

1- صنایع عطر سازی و مواد آروماتیک

2- صنایع داروسازی

3- فرآورده های بهداشتی،آرایشی شامل انواع کرمهای آرایشی، لوسیونها و صابونها، شامپو،شیر پاک کن و حمام های زیبایی

4- صنایع غذایی شامل انواع شیرینی جات،نوشیدنیها،پودینگ، ژله و.

5- استفاده از غنچه و گلبرگ خشک در تزئین سبدهای گل خشک و گل آرایی

- خواص دارویی

          با توجه به وجود مقداری تانن، اسید گالیک، اسانس، مواد چرب و ماده رنگی در گلبرگ ها ، این گیاه دارای خواص دارویی مختلفی بوده که برخی به شرح ذیل می باشد:

-   گلبرگ های  برخی از ژنوتیپ ها اثر ملین ملایم دارند و از اینرو برای رفع یبوست کودکان،اشخاص مسن و بیماران در دوره نقاهت مصرف می شود.  البته بعضی ژنوتیپ ها بعلت داشتن تانن بعنوان داروی قابض نیز استفاده می گردند.

-   این گیاه از قدیم در طب سنتی برای درمان دردهای روماتیسمی، ناراحتی های خونی و گلودرد استفاده می شده وهمچنین برای درمان عارضه های یائسگی، بیماریها و نارسائیهای دستگاه تنفسی، زخم دهان،بی خوابی و افسردگی نیز بسیار مفید می باشد.

- گلبرگ های خشک آن دارای اثرات بالایی از خواص ضدباکتریایی بوده  و طبق منابع جدید دارای اثرات ضدعفونی کننده قوی بر علیه 15 گونه باکتری می باشد  و می توان بصورت نوشابه های گرم غنی از مواد آنتی اکسیدانت بصورت جداگانه و یا مخلوط با سایر مواد استفاده شود.

-   از دیگرخواص دارویی گلبرگ ها، ضداضطراب، ضد اسپاسم، داروی مسکن، تقویت کلیه، تقویت خون، تنظیم قاعدگی، ضد التهاب است. از گلبرگ ها در تهیه سرکه داروئی به نام سرکه رز نیزاستفاده می شود.

-عنبر نسارا چیست و چه کاربردی دارد09198000513

عنکبوت دارای 8 پا است 09198000513

خواص درخت کهورچیست09198000513

گل ,های ,محمدی ,خاک ,گیاه ,بوده ,گل محمدی ,این گیاه ,می باشد ,می شود ,بوده و

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

ضحی The Biggest Bts FanFiction همه آدمهای زندگی من خلوتگاه آموزش قانون جذب piecicontka به روز باشیم |To Be Update ✿زندگی به روایت دخترک شهریوری✿ مشاور مدیریت، برند، بازاریابی، فروش و تبلیغات John's memory