محل تبلیغات شما

استفاده روغن تاتوره 09198000513

روغن گیاه تاتوره حاوی تمامی مواد موجود در گیاه تاتوره است که شامل آتروپین ، الکالوئید های تروپات و اسکوپولامین است و میتوان از این مایع فوق العاده در تمامی صنایع دارو ، ارایشی و بهداشتی به صورت مستقیم استفاده کرد ! همچنین استفاده از روغن این گیاه از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تر از استفاده دیگر مشتقات این گیاه است و به راحتی با محصول مطابقت پیدا می کند.

روغن تاتوره بسیار در صنایع داروسازی کاربرد دارد و در دارو های ضد آسم ، ضد تعریق ، بهبود شوره سر و ریزش موها ، کنترل کننده ادرار و ضد نفخ بسیار مورد استفاده قرار میگیرد .

تاتوره آلکالوئیدهایی‌دارد که سمی هستند و درعین‌حال جنبه درمانی دارند‌. از‌نظر وجود آلکالوئیدهای موجود در تاتوره، باید آن‌را از ‌دسته تروپان‌آلکالوئیدها‌‌ (‌Tropane alkaloide) دانست‌. این آلکالوئیدها ترکیبات دوحلقوی (Coumpound dicyclic) هستند که با جمع‌شدن حلقه پیریمیدین و پیرولیدین ‌(Alkaloids pyrrolidine&‌piperidine) به‌وجود‌ می‌آیند. آلکالوئیدهای موجود در داتوره که خاصیت پاراسمپاتولیتیک و آنتی‌‌کولینرژیک‌‌ (Anticholinergic) دارند شامل آلکالوئیدهای‌آتروپین، هیوسیامین و اسکوپولامین هستند‌. در دانه‌های این‌گیاه‌، علاوه‌بر آلکالوئیدها‌، روغن ثابتی شامل داتوریک‌اسید و سایر اسید‌های‌آلی موجود است. آلکالوئیدهای داتوره اثر پاراسمپاتولیتیک دارند و ترشحات ارگان‌های بدن مانند معده و روده را کاهش‌می‌دهند، از مقدار بزاق و ترشح عرق می‌کاهند، مردمک ‌چشم را گشاد‌‌می‌کنند، اسپاسم دستگاه‌گوارش را رفع می‌نمایند و با مهار‌گیرنده‌های استیـل‌کولین، انقباض عضلات صاف جدارة‌روده را کاهش‌می‌دهند.

همانطور که اشاره‌شد، داتوره گیاهی سمی است و مصرف ۱۰دانه از‌آن تغییرات چشمگیر جسمی و روانی ایجاد‌می‌کند. خوردن۲۰دانه تاتوره می‌تواند سبب مرگ یک کودک شود‌. یک‌فنجان دم‌کرده از گل‌ها و یا چند برگ‌تاتوره می‌تواند خطرناک و حتی کشنده باشد. اگر فردی از میوه و دانه‌های داتوره استفاده‌ نماید، بتدریج نشانه‌هایی عذاب‌آور در او بروز‌می‌کند. خشکی‌دهان، تاری‌دید، گشاد‌شدن مردمک چشم، تب، قرمز‌شدن دست‌ها و انگشت‌ها‌، حرکات ناموزون و نامتعادل ماهیچه‌ها، ضعف‌شدید‌عضلانی، افزایش ضربان‌قلب‌، سردرد و سرگیجه، اضطراب و ترس، کاهش‌شنوایی، تغییرات‌بینایی، توهمات ترسناک، گیجی، هذیان و اختلال در عملکرد‌شناختی می‌تواند از‌این نشانه‌ها باشد‌.

در مناطقی ازجهان مانند آمریکای‌مرکزی و جنوبی، از تاتوره به‌عنوان ماده‌ای سکر‌آور و توهم‌زا (هرچند با توهمات نا‌خوشایند همراه است) استفاده کرده‌اند‌. تاتوره نیز شبیه به مواد وهم‌آور مانند ال.اس‌دی و مسکالین‌، بر ادراک و آگاهی انسان اثر‌می‌گذارد و ادراک‌‌بینایی و شنوایی فرد را تغییرمی‌‌دهد. این مواد، علاوه‌‌بر ایجاد توهمات می‌توانند سبب شخصیت‌‌زدایی‌، واقعیت‌‌زدایی و درهم‌آمیختگی حس‌های بینایی و شنوایی فرد گردند‌. در‌پی مصرف این مواد ممکن‌است اختلالات‌شدید ذهنی مانند گم‌‌گشتگی‌ذهنی و عاطفی و نیز ترس‌شدید و افسردگی بروز‌کند. تاتوره نیز یکی‌از گیاهانی است که نوع خاصی از توهم را ایجاد‌می‌کند.

آفت ها :

 از آفات مهم تاتوره می توان قارچ عامل لکه برگی را نام برد که در صورت توسعه و پیشرفت بیماری و عدم مبارزه صحیح با آن، خسارت های سنگینی به گیاهان وارد کرده و عملکرد را به شدت کاهش می دهد. برای مبارزه با این قارچ می توان از اورتوسید 2 درصد یا از محلول دیتان به صورت محلول پاشی استفاده نمود.

 نحوه تکثیر گیاه تاتوره:

تکثیر گونه های مختلف تاتوره با بذر انجام می گیرد. بعضی آنزیم های بازدارنده رشد در بذرهای این گیاهان سبب کاهش چشمگیر قوه رویش آن ها می شود. ازاین رو، به منظور افزایش قوه رویشی، بذرها را باید قبل از کشت به مدت 24 تا 28 ساعت در دمای 35 تا 40 درجه سانتی گراد در آب خیساند.

 کاشت، داشت و برداشت گیاه تاتوره:

اواخر اسفند و یا اوایل فروردین ماه زمان مناسبی برای کشت مستقیم گونه های مختلف تاتوره در زمین اصلی است. البته کود دهی در فصل پاییز و بهار نیز انجام می شود( افزودن 30 تا 40 کیلوگرم در هکتار ازت، 40   تا 60 کیلوگرم در هکتار اکسید فسفر و 60 تا 80 کیلوگرم در هکتار اکسید پتاس به عنوان مقادیر پایه در پاییز و کاربرد 30 کیلوگرم در هکتار ازت و 30 کیلوگرم هکتار اکسید فسفر در بهار). زمان مناسب برای کاشت بذر در خزانه هوای آزاد، اواخر اسفندماه است. بارندگی سالانه برای رشد تاتوره، 500 تا 600 میلی متر است.

 برداشت محصول:

اگر چه گیاهان در مرحله گلدهی بیشترین مقدار آلکالوئید را دارند، ولی طول برگ ها که به 15 تا 20 سانتی متر رسید نیز می توان آنها را برداشت کرد. اولین برداشت در اوایل تیر، دومین برداشت بین ماه های مرداد- شهریور و سومین و آخرین برداشت قبل از سرما و در اواخر پاییز انجام می گیرد. پس از آخرین برداشت، باید گیاهان را ریشه کن نمود. دوران گلدهی خرداد تا مهر است و زمان برداشت دانه ها مهر- آبان است.

 فرآوری گیاه:

قسمت های جمع آوری شده گیاه تاتوره برگ ها و دانه های آن ها می باشد. برگ های آن باید صبح زود و در اوایل گل دادن با دست جمع آوری و چیده شوند. گیاهان آلکالوئید دار مانند تاتوره صبح ها دارای مواد موثر بیشتری هستند. این گیاه نباید در روزهای بارانی یا هنگامی که هنوز پوشیده از شبنم است جمع آوری شود. اندام های برداشت شده را با خشک کن های جریان هوای گرم با دمای 50 درجه سانتی گراد خشک می کنند. دمای خشک کن نباید از 45 درجه سانتی گراد کمتر باشد. دانه ها را پس از خشک کردن کپسول ها جمع آوری می کنند.

-عنبر نسارا چیست و چه کاربردی دارد09198000513

عنکبوت دارای 8 پا است 09198000513

خواص درخت کهورچیست09198000513

تاتوره ,های ,گیاه ,ها ,استفاده ,برداشت ,گیاه تاتوره ,در هکتار ,کیلوگرم در ,جمع آوری ,است و

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

gebatendick gratpofeadick poeharddicco درد نیوز یه دل وامونده osobenchhat Robert's notes . tertepany تدریس خصوصی زبان انگلیسی در تبریز- رزقی 7299 427 0914