محل تبلیغات شما

آشنایی با زنبور عسل

زنبور عسل یا مُنج گونه‌ای زنبور است که عسل می‌سازد. زنبور عسل این کار را با گردآوری شهد گل‌ها در کندو انجام می‌دهد. در فارسی به زنبور عسل منگ، منج و مگس انگبین هم گفته می‌شود. زنبورهای هر کندو یکی از سه نوع زنبور ملکه، زنبور نر و زنبور کارگر هستند.
زنبور ملکه مهمترین گونه در کندو بوده و به نوعی رهببر کندو است. اگر زنبور ملکه نباشد زنبورهای کارگر از جمع آوری شهد و تولید عسل دست میکشند. اگر در داخل کندو تخم روز وجود داشته باشد زنبورها شروع به تولید شفیره ملکه برای تولید ملکه جدید می‌کنند؛ در غیر این صورت کل کندو از بین میرود.
زنبورهای کارگر ماده بوده و همانطور که از اسمشان مشخص است کل کار جمع آوری و تولید عسل به عهده این گروه است.
زنبور نر هم فقط برای بارورکردن ملکه است و هیچ کار دیگری انجام نمیدهد.

گونه های مختلف زنبور عسل:

1- زنبور عسل معمولی یا اروپایی (Apis mellifera)

گونه های مختلف این دسته:
زنبور عسل سیاه یا Apis mellifera mellifera
زنبور عسل ایتالیایی یا زنبور طلایی یا Apis mellifera ligustica
زنبور عسل قفقازی یا caucasica Apis mellifera
زنبور عسل کارنیولان یا Apis mellifera carnica
زنبور عسل ایرانی یا Apis mellifera meda

2- زنبور عسل شرقی یا هندی (Apis cerana)
3- زنبور عسل بزرگ (Apis dorsata)
4- زنبور عسل کوچک(Apis Florea)

زنبور عسل معمولی یا اروپایی مهمترین گونه شناسایی شده زنبور عسل است که عمده مباحث پرورش زنبور عسل مربوط به همین گونه می شود.

روش تکثیر زنبور در ایران

سرانه تولید عسل در کشورمان 978 گرم است و سرانه مصرف عسل هم 961 گرم است.

زنبورداری در ایران سابقه قدیمی دارد. در دوره هخامنشیان نگهداری زنبورعسل در ایران رواج داشته است و از عسل به عنوان یک ماده شیرین غذایی و دارویی استفاده میكردند، 800سال قبل از میلاد قدمت آشنایی ایرانیان با این ه مفید است. با پیشرفت پرورش زنبورعسل در اروپا و امریكا و با ورود كندوهای مدرن و ملكه های هیبرید به كشور (از سال 1335 به بعد) علاقه مندانی در نقاط عسل‌خیز كشور به ایجاد واحدهای بزرگ صنعتی پرورش زنبورعسل توجه كردند. نگهداری زنبورعسل در اكثر مناطق خوش آب و هوا و مستعد كشور زیاد بوده و هست.در بعضی از مناطق نگهداری كندوهای بومی مرسوم است ولی آمار سالهای اخیر نشان میدهد كه كندوهای بومی كم شده و جای خود را به كندوهای مدرن داده است. درحال حاضر زنبورداری در كلیه مناطق ایران جز مناطق كویری كشور گسترش پیدا كرده است.

برای شروع کار زنبورداری چه اقداماتی لازم است؟

برای شروع کار سال اول را کارآموزی کنید و با مطالعه کتابها و سایتهای زنبورداری و م و آموزش از کسانی که سابقه زیادی در این شغل دارند خود را برای توانایی در این شغل محک بزنید.

کار پرورش زنبور عسل را با حداقل 2 کندو و حداکثر 6 کندو شروع کنید.
هیچ وقت کار زنبورداری را با یک کندو شروع نکنید چرا که در صورت نیاز به کمک, از شما کاری ساخته نیست و احتمال این که ملکه از بین برود وجود دارد و زنبوردار را هم از کار زنبورداری دلسرد می نماید. سپس از سال بعد میتوانید کار خود را با خرید 20 الی30 کندو به عنوان یک شغل دوم ادامه دهید.

فصل بهار بهترین موقع برای شروع کار زنبورداری است.
در اواخر زمستان و اوایل بهار که هوا به تدریج گرم می شود, زنبورها فعالیت خود را آغاز می کنند و به جستجوی شهد و به خصوص گرده از کندوهای خود خارج می شوند. از طرفی بهار فصل خرید و فروش کندو است.

چه محل هایی را می توان برای پرورش زنبورعسل انتخاب کرد:

محلی که برای این کار انتخاب میکنید باید شرایط زیر را داشته باشد:

1- از زنبورداران دیگر حداقل 4 کیلومتر دور باشید هرچه زنبورهای کمتری در منطقه باشند شهد بیشتری نصیب زنبورها میشود. زنبورها تا 12 کیلومتر دورتر از کندو هم میروند.

2- منطقه‌ای مورد نظر باید دارای مقدار و تنوع کافی گل و گیاه شهدزا باشد.
بعضی از گلها و گیاهان مورد علاقه زنبور: گل آهار, گل فاسلیا تنسیه, شکوفه های نارنج, گل خرگوشک یا گل ماهور, گیاه خار شکر, گیاه کرچک, گل آفتابگردان, شکوفه های انبه
به طور کلی گیاهانی چون توتون، پنبه، یونجه، شبدر، اسپرس، بیدمشک، آویشن، خردل، زعفران، نخود، لوبیا، نعنا، شکوفه سیب، گلابی و مرکبات، اقاقیا، کاج، گیاهان زینتی و طیف بسیار وسیعی از دیگر گیاهان زراعی، باغی، جنگلی و مرتعی منابع شهد وگرده برای زنبورعسل محسوب می شوند.

آموزش زنبور داری،پرورش زنبور عسل،بیماری های زنبور،پرورش ه،پرورش زنبور،تغذیه ی زنبور،جیره ی غذایی زنبور،روش تکثیر زنبور،سم پاشی زنبور،مشاوره وراه اندازی زنبور،فروش طرح توجیهی،فروش طرح توجیهی زنبور،صادرات زنبور،روش نگهداری زنبور،انواع زنبور

3- شرایط آب و هوای مناسب برای زنبورها داشته باشد؛ هوا خیلی گرم یا سرد، بارندگی بیش از حد، وزش بادهای شدید و… برای زنبورها مناسب نمیباشد. زنبور عسل در حرارت 16 تا 32 درجه سانتیگراد حداکثر فعالیت را دارد و در 34 تا 39 درجه سانتی گراد و 16 تا 8 درجه سانتی گرادبه تدریج از فعالیت آنها کاسته می شود و در دمای کمتر از 8 درجه سانتی گراد و بیشتراز 39 درجه سانتی گراد از کندو خارج نمی شوند.

4- وجود آب آشامیدنی کافی در منطقه

5- نبود حیواناتی همچون خرس و پرنده زنبورخوار در منطقه

6- وجود راه ارتباطی برای حمل و نقل به محل و دسترسی آسان به بازار

7- رعایت فاصله 2.5 متر بین دو کندو ضروری است.

بهترین مکان استقرار برای زنبورهای عسل در یک باغ یا مزرعه بزرگی است که محصول آن باید توسط زنبور عسل گرده افشانی شود.

لباس مخصوص زنبورداری:

این لباس ها معمولا یکسره یا دو سره بوده و بدن انسان را به طور کامل می پوشاند که باید با پوشیدن چکمه و سر گذاشتن کلاه مخصوص زنبورداری مورد استفاده قرار گیرد. پوشیدن دستکش چرمی یا پلاستیکی تا زمانی که بدن به نیش زنبور مصونیت پیدا نکرده است کمک کار شماست ولی بهتر است بعد از آن جز در موارد ضروری از دستکش استفاده ننمایید. بدون دستکش به راحتی می توانید کارهای زنبورداری را انجام دهید.

-عنبر نسارا چیست و چه کاربردی دارد09198000513

عنکبوت دارای 8 پا است 09198000513

خواص درخت کهورچیست09198000513

زنبور ,عسل ,کندو ,کار ,زنبورداری ,apis ,زنبور عسل ,apis mellifera ,درجه سانتی ,بوده و ,خود را

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

tioricesstrac Peggy's site Moriah's collection کاهش پینگ Michael's notes tentpolocphy گپی با خط خطی های من تجهیزات هوشمند سازی Joseph's blog کــد هــا و سفــارشــاتــ قصــر سایــہ