پرورش و تکثیر لابستر09198000513
پرورش خرچنگ, پرورش صنعتی خرچنگ, خرچنگ, تکثیر خرچنگ, روش پرورش خرچنگ 09198000513
لابسترهای خاردار(Sping lobsters) یا لابسترهای صخره ای(Rock lobsters)انواعی از سخت پوستان عالی هستند که به جهت گوشت لذیذ و پروتئین زیاد و چربی کم و درا بودن انواع ویتامین های B۱۲،B۶،B۳،B۲،A،فسفر،آهن و کلسیم در بازارهای جهانی محصولات دریایی از ارزش ویژه و بهای بالایی برخوردارند.علاوه بر این ها،کمیابی آن ها در طبیع یعت و نیز بیولوژی خاص و پیچیده شان همواره توجه دانشمندان علوم زمین و دریایی را به خود جلب نموده است. پراکنش لابسترها از نواحی زیر قطب تا مناطق گرمسیری و حداکثر تا عمق ۵۰۰ متری می باشد.
گونه های تجاری لابستر که مورد توجه صیادان می باشد شامل موارد زیر است:
Nephropidae,Palinaridae,Scyllaridae,Synaxidae,Polyohelidaus
● زیست شناسی لابستر
لابسترها در طول رشد خود به فواصل معین پوست اندازی می کنند و توانایی ترمیم و بازسازی خود را دارند.آنها در محیط های صخره ای و سنگلاخی زندگی می کنند و در طول روز در خلال سنگلاخ ها و شکاف ها مخفی شده و شبها از پناهگاه خود خارج می شوند و به گردش و شکار می پردازند. تغذیه لابستر از حونها،نرمتنان،سخت پوستان کوچک و ماهی می باشد.دشمن اصلی لابستر ها برخی از انواع ماهیان،لاک پشت های دریایی،مارهای آبی و داران آبزی و البته انسان می باشد.
● پرورش لابستر
تقاضای فراوان برای لابسترها،در کشورهای جنوب شرق آسیا و قیمت بالای لابستر، اهمیت تکثیر و پرورش آن را توجیه می کند که شامل مراحل زیر می باشد:
۱- قرنطینه:که به جهت شناسایی لابسترهای بیمار جدید به مدت ۵ تا ۶ روز پیش از ورود به سیستم پرورشی صورت می پذیرد.در صورت مشاهده لابسترهای ضعیف (که از روی اندام های شکسته،زخم های بسیار حساس،خوردگی دم یا لکه سیاه روی کاراپاسشان شناسایی می شوند)،اقدام به جداسازی آنها کنید.لابسترهای سالم به مدت ۱ ساعت در طی چند روز در حمام متیلن بلو جهت ضد عفونی قرار داده می شوند.
۲- تطبیق دهی و جمع آوری:به مدت یک هفته و با تغذیه مناسب جهت غنی سازی شان صورت می گیرد و از ۷ تا ۲۰ مترمربع متغیر می باشد.اندازه گیری طول کاراپاس و وزن بدن در همین زمان صورت می گیرد.کیفیت آب،غذا و میکروارگانیسم های موجود در آب مکررا کنترل می شود.
۳- پرورش:آب مصرفی از فیلترهای ماسه ای و کیسه فیلتری ۱ میکرونی عبور کرده تا اجرام معلق آن زدوده شود.در تمام مدت این دوره هوادهی پیوسته صورت می گیرد.شرایط بحرانی(افت حرارت و یا تغییرات شوری) را با تنظیم عمق آب و تعویض آب مخازن تعدیل کنید.در صورت گل آلود بودن آب،با تعویض سریع آن از بروز مشکل جلوگیری کنید. تغذیه از صدف های خوراکی زنده می باشد که بستگی به اندازه،ظرفیت و توانایی لابستر دارد.
در صورتی که صدف زنده در دسترس نمی باشد می توان از صدف های خوراکی منجمد شده و ماهیهای غیر ما کول استفاده کرد.میزان غذای مصرفی ۴ تا۵ درصد وزن بدن لابستر می باشد که بهتر است همین میزان در طی ساعات عصر داده شود و غذای خورده نشده قبل از تعویض آب صبح روز بعد پاکسازی شود.
در شرایط مطلوب میانگین رشد ۳۵ گرم در ماه بوده است.به نظر می رسد قطع پایه چشمی(eyestalk)به تحقق امر فوق کمک کند.ظرفیت تانک های نگهداری و پرورش لابستر بیش از ۵۰ تن و ارتفاع حدود ۱.۵ متر می باشد.این تانک سیمانی بوده و نصب چسب پلاستیکی سیاه رنگ درون آن به حفظ رنگدانه های لابستر کمک می کند.هوادهی مطلوب توسط لوله های PVC در منافذ کف صورت می گیرد.قرار دادن پناهگاه هایی مثل پلاستیک،آجر،تخته سنگ،لوله های PVC می تواند به شبیه سازی شرایط طبیعی آنها کمک کند.
یکی از موارد جالب، پرورش لابستر با ماهیان ریزه خوار در سیستم پرواری لابستر می باشد.در پرورش توام لابستر با شاه ماهی(mullet)،اضافه غذای لابستر و مواد دفعی آن به مصرف شاه ماهی رسیده و هیچ مرگ و میری در لابسترها و شاه ماهی ها در طول دوره مشاهده نخواهد شد.
خواص خرچنگ: ۱۷ خاصیت اثبات شده گوشت خرچنگ برای سلامتی
با توجه به وجود مواد مغذی و مواد معدنی موجود در خرچنگ، مصرف این مادهی غذایی دارای فواید بی نظیری برای سلامتی است. اما خرچنگ در بسیاری از کشورها از جمله کشور ما جزء غذاهای مجلل به حساب میآید؛ زیرا این مادهی غذایی بسیار گرانقیمت است؛ طعمی بسیار دلپذیر دارد و همچنین، حاوی مواد مغذی بسیاری است.
مورد استفاده در تولید تجهیزات جراحی
طبق نتایج پژوهشی، خرچنگ منبعی عالی برای موادی به نام کیتوسان و کیتین است؛ به همین دلیل، از خرچنگ میتوان برای تولید تجهیزات جراحی از قبیل نخ بخیه، گاز پانسمان، پارچههای بیمارستانی، باند زخم، عوامل ضد قارچ، غشای دیالیز، و مواد ضد باکتری استفاده کرد. این ویژگی خرچنگ به خاطر قدرت بالقوهی زیستفروسایی موجود در دو مادهی کیتوسان و کیتین است؛ به این ترتیب، این مواد به آسانی در حین فرایند التیام زخم ناپدید میشوند.
تنظیم سطح کلسترول
مادهی مغذی کروم موجود در خرچنگ به افزایش سطح اچدیال (کلسترول خوب) در بدن کمک میکند. افزایش کلسترول خوب در بدن کمک میکند خطر ابتلا به حملهی قلبی، سکتهی مغزی، بیماری سرخرگ کرونری، و بیماریهای دستگاه گردش خون در افراد کاهش یابد. به علاوه، استرول موجود در خرچنگ نیز به مهار جذب کلسترول و چربی موجود در سایر محصولات غذایی کمک میکند. به علاوه، اسیدهای چرب امگا-۳ موجود در گوشت خرچنگ به کاهش سطح تریگلیسرید و کلسترول بد (الدیال، لیپوپروتئین کمچگالی) نیز کمک میکنند؛ این عوامل معمولا باعث انسداد دیوارههای سرخرگها میشوند.
ایدهآل برای ن باردار
متخصصان تغذیه معتقدند مصرف گوشت خرچنگ برای ن باردار بیخطر است؛ ولی آنها باید در مصرف خرچنگ اعتدال را رعایت کنند. مصرف خرچنگ که منبعی عالی برای ویتامین B و امگا-۳ به شمار میرود، در دورهی بارداری به شدت توصیه میشود. هر چند، ن باردار باید این سخت پوست را به طور کامل بپزند تا انگلها و باکتریهایی که ممکن است زندگی جنین را به خطر بیندازند، از بین بروند. همچنین، به ن باردار توصیه میشود، عمدتا از نوعی از خرچنگ استفاده کنند که دارای کمترین میزان جیوه باشد؛ از جمله شاه خرچنگ و خرچنگ آبهای آزاد.
-عنبر نسارا چیست و چه کاربردی دارد09198000513
خرچنگ ,های ,لابستر ,پرورش ,موجود ,صورت ,می باشد ,موجود در ,صورت می ,می گیرد ,کمک میکند ,خرچنگ تکثیر خرچنگ ,خرچنگ خرچنگ تکثیر ,صنعتی خرچنگ خرچنگ ,پرورش صنعتی خرچنگ
درباره این سایت